1. Kuinka kirjoittaa saatekirje tohtoriohjelmaan

Kuinka kirjoittaa saatekirje tohtoriohjelmaan

LiveCareer Toimitus – Tiimimme
•  Päivitetty:

Asiakkaamme palkkasivat:

Ei ole tärkeää, yritätkö pitää opiskelija-alennukset voimassa yli 30-vuotiaana vai vastata kysymyksiin, joihin kukaan ei ole pystynyt ihmiskunnan historiassa. Kaikki tämä onnistuu asianmukaisesti laaditulla tohtoriohjelmalla.

Paikkoja on hyvin rajoitetusti, ja hyviä ehdokkaita on kymmeniä. Mutta älä huoli. Tämän tohtorin hakemuksen oppaan avulla kirjoitat sellaisen, jolla on merkitystä. Tässä artikkelissa saat vaiheittaiset ohjeet tohtorin hakemuksen kirjoittamiseen ja esimerkin tohtorin hakemuksen saatekirjeestä oikeaa viittausta varten. Lisäksi löydät asiantuntijoiden vinkkejä ja esimerkkejä voittavan tohtorin hakemuksen laatimiseen.

Luo ansioluettelosi nyt

Luo saatekirjeesi nyt esimerkki tohtoriohjelman saatekirjeestä

Tarvitsetko erilaisen saatekirjeen? Katso nämä esimerkit:

Eikö etsimääsi löytynyt? Katso kaikki saatekirjeemme esimerkkimme .

Esimerkki tohtoriohjelman saatekirjeestä

Mika Moilanen

Linnavuorentie 97

31300 Tammela

07873254992

mika.moilanen@lcmail.fi

1. kesäkuuta 2021

Joonas Niemelä

Filosofian dekaani

Tampereen yliopisto

Kalevantie 50

33100 Tampere

RE: Filosofian ja julkisen politiikan tohtoriohjelma

Olen valmistunut filosofian maisteriksi UCL:stä, jonka erikoisalani on oikeus yksityisyyteen ja tapa, jolla valvonta, rikollisuuden ehkäisy ja muut hallituksen toimet loukkaavat sitä. Olen innoissani voidessani hakea filosofian ja julkisen politiikan tohtoriohjelmaan oppilaitoksessa, joka keskittyy globaalin valvontapolitiikan arviointiin ja todelliseen, positiiviseen muutokseen vaikuttamiseen.

Suoritin maisterintutkielmani nykyaikaisten ihmisoikeuksien filosofisesta ja moraalisesta perustasta, keskittyen oikeuteen yksityisyyteen digitaalisessa maailmassa ja esittäen, voisivatko kansalliset internetin yksityisyyttä koskevat lait, kuten tutkintavaltuuslaki, rikkoa YK:n ihmisoikeusjulistusta ja muita yleissopimuksia. Tänä aikana työskentelin myös opetusassistenttina, mikä mahdollisti jatkuvaa palautetta uudelta filosofien sukupolvelta näistä teemoista. Tämä auttoi ohjaamaan prosessia, kun minut valittiin avustamaan sosiologian ja psykologian kollegoiden kanssa monitieteisessä tutkimuksessa: "Minulla ei ole mitään salattavaa: Yksityisyyden, yksityisyyden suojaan liittyvien oikeuksien ja valvonnan ymmärtäminen ja käsitykset Suomessa". Kyselyyn osallistui 3 800 koehenkilöä ja selvitimme, kuinka voimakkaita synnynnäisiä oikeuksien tunteita on ja kuinka helposti apatiaan omien oikeuksien ajamista kohtaan voidaan vaikuttaa korostamalla koehenkilöihin kohdistuvia loukkauksia ja väärinkäytöksiä. Tutkimuksen tulokset julkaistaan Journal of Finnish Philosophy -lehdessä.

Olen erityisen kiinnostunut kurssin Todisteet ja politiikka -osiosta, koska uskon vahvasti, että tietyt säännökset eivät ainoastaan loukkaa ihmisoikeuksiamme, vaan ne eivät myöskään johda niiden perusteena esitettyyn lopputulokseen. Olen tietoinen tarpeestani laajentaa osaamistani ja lähestymistapaani pyrkimykseni valossa puolustaa ja neuvoa kansalaisjärjestöjä ja valtiollisia toimijoita tarvittavissa myönnytyksissä ja kompromisseissa.

Globaalin teknologian kysymyksiä käsiteltäessä laki ja julkinen politiikka tuntuvat aina olevan kiinni toisissaan. Klassisiin filosofisiin teemoihin perustuva lähestymistapa näyttää kuitenkin viittaavan siihen, että nämä toimenpiteet ovat harhaanjohtavia ja haitallisia kaikille. Väitöskirjatutkimukseni aikana haluaisin lopettaa menneisyyteen ja teoriaan keskittymisen ja tutkia tarkemmin yksityisyyden puutteen mahdollisia käytännön seurauksia, joihin näytämme olevan liukumassa, hyödyntäen käyttäytymistieteiden tietämystä. Aiemmat julkaisuni ulottuivat käsiteltyjen oikeuksien juurista niiden sovelluksiin nykytilanteisiin aina moraalisten ja rationaalisten puutteiden ja loukkausten analyysiin. Syventymällä mahdollisten käyttäytymiseen liittyvien seurausten tutkimiseen, joilla epäilemättä on syvät jäljet ihmiskunnan tulevaisuuteen, uskon, että tästä julkaisusta tulee kattava tutkielma aiheesta.

Toivon, että tulevaisuudessa löytyy hallitus, joka on kiinnostunut kuuntelemaan näitä huolenaiheita, mutta siihen asti on useita kansalaisjärjestöjä, jotka työskentelevät muutoksen aikaansaamiseksi, sekä joitakin oikeudellisia haasteita, jotka voisivat kaivata laajan asiantuntijan apua aiheessa. Antamalla minun tutkia tämän julkisen politiikan mahdollisia tulevia seurauksia pystymme paremmin vaikuttamaan tulevien päätöksentekijöiden ja kaikkien kansalaisten mielikuvitukseen.

Kehotan sinua tutustumaan ansioluettelossani lueteltuihin julkaisuihin ja näkemään vahvan pohjan, sitoutuneen jatkuvuuden ja intohimon, jolla olen tähän mennessä omistautunut aiheelle. Keskustelen mielelläni kanssasi mistä tahansa tarkemmasta tai laajemmasta näkökulmasta.

Ystävällisin terveisin,

Mika Moilanen

Olet varmasti jo kirjoittanut akateemisen ansioluettelosi . Nyt näet, miten kirjoitat huippuluokan tohtoriohjelman saatekirjeen.

Mikä on tohtoriohjelman saatekirje?

Tohtorintutkinnon saatekirje on asiakirja, joka lähetetään tohtorihakemuksesi mukana, olipa kyseessä sitten tohtoriohjelma tai tutkimustehtävä. Tohtorintutkinnon saatekirjeessä esittelet sinut komitealle ja kerrot vilpittömästä kiinnostuksestasi ja motivaatiostasi valita haluamasi opintoala.

Kuten näet, ammattimainen saatekirje tohtorin hakemukseen on yksi ensimmäisistä askeleista tohtorin tutkinnon suorittamiseksi .

Tässä on mitä tohtoriohjelman saatekirjeen tulee sisältää:

  • Akateeminen tausta : Muista akateeminen historiasi ja korosta saamasi tutkinnot, apurahat ja palkinnot.
  • Tutkimushankkeet : Listaa hankkeet, joissa olit mukana, mukaan lukien menetelmät ja tulokset, jotka ovat huomionarvoisia.
  • Motivaatiot ja tavoitteet : Perustele hakemuksesi oikealla selityksellä. Osoita tietämystäsi ohjelmasta ja mainitse, miten se on linjassa tavoitteidesi ja päämääriesi kanssa.
  • Taidot ja kyvyt : Korosta taitoja, jotka ovat olennaisia tehtävän ja tutkimusalueen kannalta, osoittaaksesi olevasi sopiva ehdokas.

Nyt kun tiedät, mikä on oikea tohtorintutkinnon saatekirjeen rakenne , noudata parhaita saatekirjevinkkejä ja laadi oma tohtorintutkinnon hakemuskirjeesi. Seuraavassa luvussa selitetään, miten.

Kuinka kirjoittaa saatekirje tohtoriohjelmaan vaihe vaiheelta

Ennen kuin aloitat tohtoriohjelman saatekirjeen kirjoittamisen, tarkista hakemasi oppilaitoksen vaatimukset. Varmista, että he vaativat saatekirjeen tohtoriohjelmiin, ja katso sitten, mitä osioita he haluavat sinun mainitsevan. Ne vaihtelevat koulusta ja kurssista toiseen.

Kun se on tehty, suorita alla kuvatut vaiheet:

1. Aloita tohtoriohjelman saatekirjeesi ammattimaisella otsikolla ja tervehdyksellä

Mitä tohtoriohjelman saatekirjeeseen kannattaa sisällyttää ? Aloitetaan alusta. Todennäköisesti haet saatekirjettä automatisoidun järjestelmän kautta ja liität sen laatikkoon, mutta jos et, kirjoita otsikko kuten missä tahansa muussakin liikekirjeessä:

  • Tasaa yhteystietosi (mukaan lukien sähköpostiosoite ja puhelinnumero) oikealle
  • Tasaa rekrytoivan esimiehen tiedot vasemmalle
  • Laita päivämäärä muistiin
  • Ilmoita tohtoriohjelmasi saatekirjeen aihe

Jos mahdollista, yritä osoittaa saatekirje suoraan sitä käsittelevälle henkilölle . Alla olevassa ammatissa sukunimi voi olla aluksi parempi kuin etunimi. Viite tähän tohtoriohjelman saatekirjeesimerkkiin:

Esimerkki tohtoriohjelman saatekirjeestä – otsikko

Mika Moilanen

Linnavuorentie 97

31300 Tammela

07873254992

mika.moilanen@lcmail.fi

1. kesäkuuta 2021

Joonas Niemelä

Filosofian dekaani

Tampereen yliopisto

Kalevantie 50

33100 Tampere

RE: Filosofian ja julkisen politiikan tohtoriohjelma

Hyvä professori Niemelä,

 

Luo saatekirjeesi nyt saatekirjeen rakentaja

2. Avaa tohtoriohjelman saatekirje ja lisää siihen motivaatiosi

Aloita saatekirjeesi kertomalla selkeästi, mihin tehtävään haet ja miksi. Tiivistä lyhyesti akateeminen pätevyytesi ja osoita, että tiedät tarkalleen, miksi haet juuri tänne etkä muualle.

Näytä, miten polkusi on luonnollisesti johtanut sinut tänne, niin olet voitokkaassa alussa.

Esimerkki tohtoriohjelman saatekirjeestä – avauskappale

Olen valmistunut filosofian maisteriksi UCL:stä, jonka erikoisalani on oikeus yksityisyyteen ja tapa, jolla valvonta, rikollisuuden ehkäisy ja muut hallituksen toimet loukkaavat sitä. Olen innoissani voidessani hakea filosofian ja julkisen politiikan tohtoriohjelmaan oppilaitoksessa, joka keskittyy globaalin valvontapolitiikan arviointiin ja todelliseen, positiiviseen muutokseen vaikuttamiseen.

3. Kerro akateemisista kiinnostuksen kohteistasi ja taustastasi tohtoriohjelman saatekirjeesimerkissä

Tässä on tilaa kertoa lisää koulutustaustastasi ja pohjustaa maisterintutkinnon suorittamistasi. Osoita, miten löydöksesi sijoittuvat aihetta koskevaan tietämykseen.

Korosta opinnäytetyösi tai lähestymistapasi omaperäisyyttä ja sitä, miten se laajentaa aiheen tietämystä. Mainitse muut julkaisut, jotka täydentävät opinnäytetyötäsi, myös ne, jotka on suunniteltu tai jotka on tarkoitus julkaista.

Esimerkki tohtorin tutkinnon saatekirjeestä – akateeminen tausta

Suoritin maisterintutkielmani nykyaikaisten ihmisoikeuksien filosofisesta ja moraalisesta perustasta, keskittyen oikeuteen yksityisyyteen digitaalisessa maailmassa ja esittäen, voisivatko kansalliset internetin yksityisyyttä koskevat lait, kuten tutkintavaltuuslaki, rikkoa YK:n ihmisoikeusjulistusta ja muita yleissopimuksia. Tänä aikana työskentelin myös opetusassistenttina, mikä mahdollisti jatkuvaa palautetta uudelta filosofien sukupolvelta näistä teemoista. Tämä auttoi ohjaamaan prosessia, kun minut valittiin avustamaan sosiologian ja psykologian kollegoiden kanssa monitieteistä tutkimusta: "Minulla ei ole mitään salattavaa: Yksityisyyden, yksityisyyden suojaan liittyvien oikeuksien ja valvonnan ymmärtäminen ja käsitykset Suomessa". Kyselyyn osallistui 3 800 henkilöä ja selvitimme, kuinka voimakkaita synnynnäisiä oikeuksien tunteita on ja kuinka helposti apatiaan omien oikeuksien ajamista kohtaan voidaan vaikuttaa nostamalla esiin henkilöihin kohdistuvia loukkauksia ja väärinkäytöksiä. Tutkimuksen tulokset julkaistaan Journal of Finnish Philosophy -lehdessä.

Luo saatekirjeesi nyt saatekirjeen rakentaja

4. Selitä tohtoriohjelman kiinnostuksen kohteet

Korosta erityisiä kiinnostuksen kohteitasi kurssiohjelmassa ja sitä, miten ne liittyvät tutkimuksesi kehittämiseen edelleen. Tämä osoittaa, että olet tehnyt perusteellista tutkimusta kurssiohjelmasta ja valinnut viisaasti.

Esimerkki tohtoriohjelman saatekirjeestä – ohjelman kiinnostus

Olen erityisen kiinnostunut kurssin Todisteet ja politiikka -osiosta, koska uskon vahvasti, että tietyt säännökset eivät ainoastaan loukkaa ihmisoikeuksiamme, vaan ne eivät myöskään johda niiden perusteena esitettyyn lopputulokseen. Olen tietoinen tarpeestani laajentaa osaamistani ja lähestymistapaani pyrkimykseni valossa puolustaa ja neuvoa kansalaisjärjestöjä ja valtiollisia toimijoita tarvittavissa myönnytyksissä ja kompromisseissa.

5. Osoita tutkimus-/väitöskirjatavoitteitasi tohtoriohjelman saatekirjeessäsi

On aika alkaa sitoa kaikki ansat umpeen. Osoita, kuinka aiempi taustasi ja tutkimuksesi yhdistettynä saamaasi opetukseen ja omiin ponnisteluihisi tuovat jotain uutta ja hyödyllistä alalle.

Vertaile aiempaa tutkimusta tulevaisuudensuunnitelmiesi kanssa ja ole tarkka siitä, mitä odotat tutkimukseltasi. Varmista, että se on sekä realistista että mielenkiintoista.

Esimerkki tohtoriohjelman saatekirjeestä – tutkimustavoitteet

Globaalin teknologian kysymyksiä käsiteltäessä laki ja julkinen politiikka tuntuvat aina olevan kiinni toisissaan. Klassisiin filosofisiin teemoihin perustuva lähestymistapa näyttää kuitenkin viittaavan siihen, että nämä toimenpiteet ovat harhaanjohtavia ja haitallisia kaikille. Väitöskirjatutkimukseni aikana haluaisin lopettaa menneisyyteen ja teoriaan keskittymisen ja tutkia tarkemmin yksityisyyden puutteen mahdollisia käytännön seurauksia, joihin näytämme olevan liukumassa, hyödyntäen käyttäytymistieteiden tietämystä. Aiemmat julkaisuni ulottuivat käsiteltyjen oikeuksien juurista niiden sovelluksiin nykytilanteisiin aina moraalisten ja rationaalisten puutteiden ja loukkausten analyysiin. Syventymällä mahdollisten käyttäytymiseen liittyvien seurausten tutkimiseen, joilla epäilemättä on syvät jäljet ihmiskunnan tulevaisuuteen, uskon, että tästä julkaisusta tulee kattava tutkielma aiheesta.

6. Todista ammatilliset tavoitteesi ja sulje tohtoriohjelman saatekirjeesi

Jos sinulla on erityisiä ammatillisia suunnitelmia, korosta ne ja mainitse, miten tohtorintutkintosi mahdollistaa niiden toteuttamisen. Jälleen kerran, ole realistinen mutta rohkea.

Kun olet saanut ammatilliset tavoitteesi hahmoteltua, päätä saatekirjeesi toimintakehotuksella – pyynnöllä kiinnittää huomiota aiempaan työhösi ja ehkä perusteellisemmalla keskustelulla siitä, miten kuvittelet sen.

Esimerkki tohtoriohjelman saatekirjeestä – lopetus

Toivon, että tulevaisuudessa löytyy hallitus, joka on kiinnostunut kuuntelemaan näitä huolenaiheita, mutta siihen asti on useita kansalaisjärjestöjä, jotka työskentelevät muutoksen aikaansaamiseksi, sekä joitakin oikeudellisia haasteita, jotka voisivat kaivata laajan asiantuntijan apua aiheessa. Antamalla minun tutkia tämän julkisen politiikan mahdollisia tulevia seurauksia pystymme paremmin vaikuttamaan tulevien päätöksentekijöiden ja kaikkien kansalaisten mielikuvitukseen.

Kehotan sinua tutustumaan ansioluettelossani lueteltuihin julkaisuihin ja näkemään vahvan pohjan, sitoutuneen jatkuvuuden ja intohimon, jolla olen tähän mennessä omistautunut aiheelle. Keskustelen mielelläni kanssasi mistä tahansa tarkemmasta tai laajemmasta näkökulmasta.

Ystävällisin terveisin,

Mika Moilanen

6. Muotoile tohtoriohjelman saatekirjeesi oikein

Tohtorintutkinnon saatekirje on yksi asiakirjoista, jotka toimitat osana tohtoriohjelmahakemusta. Todennäköisesti haluat kuulostaa ammattimaiselta ja kypsältä. Selkeä muotoilu on ammattimaisesti kirjoitetun asiakirjan ydin.

Noudata näitä vinkkejä hyvin muotoillun saatekirjeen laatimiseen :

Pyri oikean pituiseen tohtoriohjelman saatekirjeeseen

Tarkista yliopistosi resursseista sopiva saatekirjeen pituus ( kaksisivuinen saatekirje ei yleensä ole tervetullut ) ja tyyppi. Joskus hakemuskirjettä ei tarvita.

Peilaa CV-muoto

Tohtorin tutkinnon ansioluettelon ja saatekirjeen on oltava tyyliltään samanlaisia. Vaikka kaikki tietävät , että ansioluettelo ei ole saatekirje , ne ovat kaksi osaa samaa hakemusta. Et voi jatkaa tutkimustasi, jos et pysty jatkamaan hakemusta siististi.

Käytä tyylikästä fonttia

Valitse oikea fonttikoko. Valitse luettava mutta tyylikäs fontti, joka sopii ansioluettelosi fonttiin – esimerkiksi Arial, Calibri, Noto tai Garamond.

Käytä tasaisia marginaaleja ja tyhjää tilaa

Valitse yksinkertainen saatekirjepohja ilman hienoja grafiikoita. Käytä osioiden ja kappaleiden välissä tyhjää tilaa ohjaamaan lukijan katsetta. Keskitä tohtoriohjelman saatekirjeesi kaikilta sivuilta käyttäen tasaisia, 2,5 cm:n marginaaleja. Jos yliopistollasi on sanaraja saatekirjeille ja tila loppuu kesken, harkitse luettelomerkkien poistamista.

Kohdista jokainen tohtoriohjelman saatekirje

Tohtorintutkinnon saatekirjeen räätälöinti on avainasemassa. On vain muutamia paikkoja, joihin voit kohtuudella hakea, ja sinun kannattaa ottaa niistä kaikista selvää mahdollisimman paljon ennen kuin edes alat kirjoittaa ensimmäistä saatekirjettä tohtoriopintoihin.

Pelkkä saatekirje ei yksinkertaisesti riitä – tarvitset myös vaikuttavan ansioluettelon. Luo ansioluettelosi muutamassa minuutissa. Seuraa vain ohjattua toimintoamme ja täytä jokainen ansioluettelon osio valmiilla sisällöllä. Aloita valitsemalla ammattimainen ansioluettelopohja .

Luo ansioluettelosi nyt CV-rakentaja

Vastaako tämä kysymykseen, miten kirjoitetaan saatekirje tohtoriohjelmaan? Onko sinulla lisää kysymyksiä siitä, mitä siihen kannattaa sisällyttää? Oliko tohtoriohjelman saatekirjeestä hyötyä? Kerro meille kommentissa!

Näin tarkistamme sisältöä LiveCareerissa

Toimituksemme on tarkistanut tämän artikkelin varmistaakseen, että se on LiveCareerin toimituksellisten ohjeiden mukainen. Tarkastuksen tarkoituksena on varmistaa, että asiantuntijaneuvomme ja suosituksemme ovat yhdenmukaisia kaikissa uraoppaissamme ja että ne ovat linjassa nykyisten CV:n ja saatekirjeen kirjoitusstandardien ja -trendien kanssa. Yli 10 miljoonaa työnhakijaa luottaa meihin, ja tuemme heitä unelmatyönsä löytämisessä. Jokaista artikkelia edeltää tutkimus ja tarkastelu sen varmistamiseksi, että sisältömme vastaa markkinoiden nykyisiä trendejä ja kysyntää.

Tietoja kirjoittajasta

LiveCareer Toimitus – Tiimimme
LiveCareer Toimitus – Tiimimme

LiveCareer-tiimi on jakanut parhaat neuvot, jotka auttavat sinua edistämään uraasi. Toimitustiimimme asiantuntijat ovat kirjoittaneet yli sata opasta täydellisen ansioluettelon tai hakemuskirjeen kirjoittamiseen.

Seuraa meitä

Arvioi tämä artikkeli:

Phd cover letter

Keskimäärin:

Kiitos äänestämisestä!
0  (0 Luokitus)

Etsitkö työpaikan ansioluetteloa?

Kokeile cv-rakentajaamme nyt
CV-esimerkkejä tehty CV-rakentajallamme

Asiakkaamme palkkasivat: